Best of the East !

Фінальний день Best of the East Ukrainian Open розпочався відразу з двох найцікавіших протистоянь. Україно-російського в особі Артема Кошового та Руслана Чінахова, а також польського, в якому зійшлися найсильніші представники цієї країни: Радо Бабіца і Бартош Розвадовський.Кошовий практично по всіх статтях переграв росіянина. Він упевнено збирав партії, і чітко виконував практично всі свої задуми. Практично за кожною помилкою Чінахова слід було негайне покарання від киянина. Підсумковий рахунок - 9-4 на користь Артема. А от другий тімлідеру Україна, Євгену Новосаду, не вдалося переграти поляка Кароля Сковерского. Дніпропетровець поступався 2-5, потім зрівняв, але за рахунку 5-5 не зумів забити «дев'ятку». Після цього поляк зібрав партії, що залишилися, вигравши з підсумковим рахунком 9-5. За словами самого Євгена, йому не вдалося впоратися з нервами, цілком можливо, що позначилося і погане самопочуття - Новосад приїхав на турнір застуджений.

Cоперніком Кошового по 1 / 2 фіналу став Сковерскій, а другу пару склали Томас Каплан і Радослав Бабіца, який вирвав вольову перемогу в контрпартіі.


Півфінали вийшли напруженими і закінчилися досить драматично. І Радослав Бабіца, і Артем Кошовий вели в рахунку по ходу матчу, все йшло до повторення київського фіналу 2010 року, проте вони обидва не змогли довести перевагу до перемоги. Першим у фінал пройшов Томас Каплан, який виграв у Бабіци в контрпартіі. Контрою завершився і матч Кошового. Артем розбивав у вирішальній партії. Розбій виявився «холостим», однак і для суперника не було продовження. Все завершилося одним фантастично складним і ефектним ударом комбінаційним Кароля Сковерского. Биток стояв в одному кутку стола, наполовину «замазати» «двійка» недалеко від центру, а «дев'ятка» - на борту біля протилежної від битка кутовий лузі. Поляк довго примірявся до цього непростого удару, і виконав його на п'ять з плюсом, забивши «дев'ятку» через «двійку». Глядачі завмерли на пару секунд від несподіванки, а потім вибухнули заслуженими оплесками. Прикро, що фінал турніру залишився без представників України, однак сміливість рішення польського гравця не могла не викликати симпатій навіть українських уболівальників.


Таким чином, фінал турніру вийшов чисто польським, що значно знизило його привабливість в очах місцевої публіки, проте жодним чином не позначилося на ігровому рівні матчу. Сковерскій і Каплан видали цікавий поєдинок. До рахунку 4-4 вони йшли партія в партію, однак потім стала помітна краща техніка Каплана. Він вирвався вперед, 7-4, Сковерскій відквитав одну партію, але потім Томас остаточно взя гру в свої руки. Підсумковий рахунок - 9-5 на користь Томаса Каплана, який стає переможцем українського етапу Best of the East 2010!

Ближайшее время наш менеджер cвяжется з Вами!
Спасибо!