Зміни в правилах снукера

БУЛО:  2.5 Гравець, що б'є, збирається виконати удар або що виконує його, є таким, що б'є і залишається таким, поки суддя не вирішить, що гравець покинув стіл в кінці свого підходу.

СТАЛО:  2.5 що Б'є і підхід  Гравець, що збирається виконати удар або що виконує його, є таким, що б'є і залишається таким, поки не виконаний останній удар його підходу, або не здійснений фол, і суддя не вирішить, що гравець покинув стіл. Якщо той, що не б'є підійде до столу поза своїм підходом, він повинен розглядатися як що б'є при визначенні будь-якого фолу, який він може зробити, до того як покине стіл. Коли суддя вирішить, що вищезгадані умови були дотримані, починається підхід наступного гравця. Його підхід і право виконати ще один удар закінчується, коли:

(а) він не набирає очки після виконання удару; або

(b) він здійснює фол; або

(c) він вимагає у суперника грати знову після того, як суперник зробив фол.

БУЛО:  2.6 Удар 

(а) Удар зроблений, коли той, що б'є ударив биток наклейкою кия.

(b) Удар вважається за правильне, якщо не здійснено жодних порушень Правив. (c) Удар не закінчений, поки всі кулі не зупинилися.

(d) Удар може бути зроблений прямо або від борту, а саме:

(i) удар вважається прямим, коли биток ударяє прицільна куля без першого попадання в борт;

(ii) удар вважається ударом від борту, коли биток ударяється об один або більш за борти перед ударом по прицільній кулі.

СТАЛО:  2.6 Удар 

(а) Удар зроблений, коли той, що б'є ударив биток наклейкою кия.

(b) Удар вважається за правильне, якщо не здійснено жодних порушень Правив. (c) Удар не закінчений, поки: (

i) всі кулі не зупинилися;

(ii) той, що б'є не встав в готовності для виконання наступного удару або не покинув стіл;

(iii) будь-яке устаткування, використовуване що б'є, не було прибране в безпечне положення; і

(iv) суддя не озвучив рахунок, що відноситься до удару.

(d) Удар може бути зроблений прямо або від борту, а саме:

(i) удар вважається прямим, коли биток ударяє прицільна куля без першого попадання в борт;

(ii) удар вважається ударом від борту, коли биток ударяється об один або більш за борти перед ударом по прицільній кулі.

(e) Якщо наступний гравець, після останнього удару в підході суперника, виконує удар/ударяєт по битку до того, як всі кулі зупинилися, він має бути оштрафований, неначе він був таким, що б'є, і його підхід закінчується.

БУЛО:  3.8 куля 

(g), що Стосується, Якщо нерухома прицільна куля, що не стосується битка під час перевірки суддею, увійшла до контакту з битком перш, ніж удар був зроблений, то кулі мають бути повторно встановлені суддею на його розсуд.

СТАЛО:  3.8 куля 

(g), що Стосується, Якщо нерухома прицільна куля, що не стосується битка під час перевірки суддею, увійшла до контакту з битком перш, ніж удар був зроблений, то кулі мають бути повторно встановлені суддею по його розсуду. Дане також застосовується до кулі, що стосується, яка перестала стосуватися битка під час перевірки суддею; всі кулі мають бути повторно встановлені суддею по його розсуду.

БУЛО:  3.13 Грай знову  Як тільки гравець зажадав у суперника грати знову після фолу, така вимога не може відгукнути. Порушник, якому запропоновано грати далі, має право

(a) змінити свої наміри відносно того

(i) який удар він виконуватиме; і

(ii) по якій черговій кулі він намагатиметься попасти;

(b) отримати окуляри за будь-яку кулю або кулі, які він може зіграти.

СТАЛО:  3.13 Грай знову  Як тільки гравець зажадав у суперника грати знову після фолу або зажадав перемістити кулю після оголошення «Фол і Міс», така вимога не може відгукнути. Порушник, якому запропоновано грати далі, має право:

(a) змінити свої наміри відносно того

(i) який удар він виконуватиме; і

(ii) по якій черговій кулі він намагатиметься попасти;

(b) отримати окуляри за будь-яку кулю або кулі, які він може зіграти.

БУЛО:  3.14 Фол і Промах 

(b) Якщо при виконанні удару той, що б'є не потрапляє першим торканням по черговій кулі з позиції, де є вільна дорога по прямій лінії від битка до будь-якої частини якої-небудь кулі, яка є або може бути черговим, суддя повинен оголосити Фол і Промах, якщо лише кому-небудь з гравців не потрібні були снукери до або в результаті виконання удару і суддя переконаний в ненавмисності промаху.

СТАЛО:  3.14 Фол і Промах 

(b) Якщо при виконанні удару той, що б'є не потрапляє першим торканням по черговій кулі з позиції, де є вільна дорога по прямій лінії від битка до будь-якої частини якої-небудь кулі, яка є або може бути черговим, суддя повинен оголосити Фол і Промах, якщо лише

(i) кому-небудь з гравців не потрібні штрафні окуляри до або в результаті виконання удару; (дивися (b)(ii)) (ii) до або після удару, кількість очок, що є на столі, дорівнює різниці в рахунку, не враховуючи вартість чорної кулі, що виставляється знову, і суддя переконаний в ненавмисності промаху.

БУЛО:  3.14 Фол і Промах 

(d) Якщо після того, як биток був відновлений згідно з цим правилом в позицію, де є вільна дорога по прямій від битка до будь-якої частини кулі, яка є або може бути черговим, і сфоліл, що б'є, на будь-якій кулі, включаючи биток, при підготовці до виконання удару, то промах не оголошується, якщо удар не виконаний. В цьому випадку накладається відповідний штраф і

(i) наступний гравець може вибирати, виконувати удар самому або зажадати у порушника грати знову  із залишеної позиції; (ii) наступний гравець може просити суддю відновити первинну позицію, а порушника грати знову; (iii) якщо вищезазначена ситуація виникає при послідовному оголошенні промахів, то будь-яке запобігання про можливе присудження перемоги у фреймі його противникові залишається в силі.

СТАЛО:  3.14 Фол і Промах 

(d) Якщо після того, як биток був відновлений згідно з цим правилом, сфоліл, що б'є, на будь-якій кулі, включаючи биток, при підготовці до виконання удару, то промах не оголошується, якщо удар не був виконаний. В цьому випадку накладається відповідний штраф, і черговою кулею має бути та ж куля, що і до останнього виконаного удару, а саме:

(i) будь-яка червона куля, коли черговою кулею був червоний;

(ii) черговий кольоровий, коли на столі не залишилося червоних

(iii) кольоровий на вибір що б'є, коли черговою кулею був кольоровий після сигриванія червоного; і

(iv) наступний гравець може вибирати виконувати удар самому або зажадати у порушника грати знову із залишеної позиції;

(v) наступний гравець може просити суддю відновити первинну позицію, а порушника грати знову;

(vi) якщо вищезазначена ситуація виникає при послідовному оголошенні промахів, то будь-яке запобігання про можливе присудження перемоги у фреймі його противникові залишається в в силі.

БУЛО:  3.14 Фол і Промах 

(e) Всі інші промахи оголошуються на розсуд судді.  СТАЛО: 

3.14 Фол і Промах 

(e) Всі інші промахи оголошуються на розсуд судді, якщо лише до або після удару, кількість очок, що є на столі, не дорівнює різниці в рахунку, не враховуючи вартість чорної кулі, що виставляється знову.

Ближайшее время наш менеджер cвяжется з Вами!
Спасибо!